Når der sker et dødsfald, uanset om det er ud af det blå eller om det har været længe undervejs, så skal der ordnes en masse praktisk samt planlægges en begravelse meget hurtigt efter. Det er ofte en meget svær proces, da man sidder midt i sorgen og samtidig skal tage stilling til mange forskellige ting, bl.a. papirarbejde, bestilling af blomster, gravsten og gravsted og meget andet. Der er meget, der skal besluttes – og det er lige præcis derfor, at de fleste vælger at alliere sig med en bedemand.

Er du stadig i tvivl, om du bør få hjælp af en bedemand? Vi har her samlet 3 gode grunde til, hvorfor du bør få hjælp af en bedemand til planlægningen af begravelse/bisættelse.

Du får professionel hjælp

Når du allierer dig med en bedemand, får du professionalisme. En bedemand har nemlig erfaring med, hvad der skal gøres i forbindelse med et dødsfald, både når det gælder planlægning af begravelse/bisættelse og alt muligt andet. Du kan derfor være sikker på at alt bliver ordnet på en ordentlig og professionel måde, så den afdøde får en værdig afsked. En bedemand har desuden også meget erfaring med at håndtere sørgende, så du er i gode hænder hos en bedemand.

Du får tid til at sørge

Som nævnt er der mange opgaver forbundet med et dødsfald – og endnu flere opgaver forbundet med planlægningen af begravelsen. Uden en bedemand sidder du alene med alle opgaver, og det kan være meget overvældende, når man sidder midt i sorgen. Med hjælp fra en bedemand får du tid til at sørge samtidig med at der bliver planlagt en værdig afsked for den afdøde. Du kan altså så roligt trække dig tilbage og bruge tid på sørge og husker at prioritere dig selv i denne usædvanlige situation.

Du kan bruge mere tid med dine nærmeste

Når der sker et dødsfald – og især når det sker pludseligt – bliver man mindet om, hvor skrøbeligt livet er. Man bliver mindet om at intet er for givet. Det er derfor så endnu mere vigtigt, at man husker at bruge tid med sine nærmeste i sådanne tider. Det er dog ikke nemt, hvis du har en begravelse, du skal planlægge. En bedemand kan hjælpe dig, så du både kan sige ordentligt farvel til den afdøde og samtidig prioritere tiden med dine nærmeste.

Vil du vide mere om, hvad en bedemand kan hjælpe dig med? Du kan læse mere her.