Når der skal bygges et nyt hus, skal der først være en klar byggegrund. Byggegrunden er udgangspunktet for hele projektet, og den skal være klar, så der er mulighed for kloakering, el etc.

Gør grunden klar, hvor der allerede står et hus

Det er meget populært at købe byggegrund, selv hvis der allerede står et hus på det. I disse tilfælde er huset ofte faldefærdigt, og man køber udelukkende grunden, fordi den har en god beliggenhed. Huset er faktisk bare til mere besvær end gavn i disse tilfælde – og derfor skal huset rives ned.

Når huset skal rives ned, kan man gøre brug af flere metoder. For mange skal der en stor industrimaskine ind på grunden og tromle huset væk. Det kan dog blive nødvendigt at bortsprænge dele af bebyggelsen, hvis der f.eks. er tung jernarmering eller lignende. Det kan du læse mere om her.

Bemærk desuden, at der i dag er skærpede krav i forhold til at sortere sine byggematerialer. Det skal du være opmærksom på, hvis du skal bortskaffe et gammelt hus.

Husk at tænke haven ind

Når du modner din byggegrund, så husk at din have skal være med i dine overvejelser. Man kan godt tage hul på havearbejdet senere i processen, men tit bliver resultatet bedst, hvis man fra start af gør det klart, hvor haven skal være. På den måde kan du sørge for, at der ikke er mursten, gammelt glas eller andet, der hvor din have skal ligge og græsset skal sås.

Generelt for grunden

Når du køber en ny grund, skal du naturligvis ”falde” for den, men glem ikke de praktiske overvejelser. Hvad er der f.eks. af indkøbsmuligheder i området? Skal dine børn kunne gå i skole? Har du lyst til naboer tæt på dig eller mere privatliv?

Alle disse ting bør du skrive ned, så du kan vælge grunden ud fra de prioriteringer, der er særligt vigtige for dig.