Hvis du har prøvet at spille det elskede spil Among Us, som har taget verden med storm på det seneste, så har du helt sikkert undret dig over, hvorfor det lige er blevet så populært. Det har været tilgængeligt for spil siden 2018, men blev først virkelig fejret i 2020. Hvis du som forældre undrer dig over om Among Us er passende før børn eller om der er noget, du har behov for at bekymre dig om som forældre, kan du læse videre om spillet her.

Spillet i sig selv

Hvad handler spillet om? I simple træk, handler det om at finde ud af, hvem der er ”moderen” iblandt de andre spillere. Det er et animeret spil og der er ingen voldelige billeder. Det er egentlig bare, at man skal stemme på hvem end, folk tror er den i blandt spillerene, som ikke er med på det store hold. Der kan være enten en eller to af disse ”Imposters,” som de bliver kaldt i spillet. Det har bl.a. fået popularitet i Covid-19 pandemien, da man skulle blive indendørs. At trække på, at man kan kommunikere og lave noget sammen, selvom man ikke kan ses, var en af de store ting, som gjorde det så populært. Dette online mord-mysterium spil er derfor sjovt, socialt og hjernevridende.

Grunde til popularitet

Lad os være ærlige, prisen er altid en stor faktor, når det kommer til spil og dette er heldigvis et gratis mobilspil. Der er også meget grundlæggende krav, da spillet ikke behøver den nyeste og bedste hardware til at køre. Det hjælper bestemt, hvis spillet også bliver sejt nok til at få omtale på det sociale medier og det er lige det, som der er sket her. Der er blevet lavet utallige memes og det er en populær materialekilde. Du skal ikke bruge mere end 10 minutter på en hvilken som helst medieplatform for at fange forskellige meninger om spillet. Fordi man spiller det med mere fokus på spillerne og deres personlighed end på selve spillet, så ændres spillet også for hver gang du spiller det. Det betyder, at så længe du har nye mennesker at spille med, har du et helt nyt spil, og dette hjælper med at holde Among Us frisk, engagerende og dynamisk.

Det populære spil

Hvis du elsker spillet eller måske leder efter en gave til en der gør, så findes der heldigvis Among Us merchandise. Dette findes i forskellige former og det er helt op til den individuelle person, hvad de helst vil vise deres kærlighed for spillet i. At blive bemærket ude i menneskemængden af andre er en af de mest almindelige grunde til at købe merchandise. Det kan signalere overfor andre mennesker, at I har noget til fælles og det kan nemt blive en vej til at få nye venner. Det viser også loyalitet overfor spillet og støtter skaberen af spillet. Hvem ved? Med nok støtte kan der måske komme en efterkommer til spillet, som kan være lige så populært og sjovt som den originale.