Nu hvor jeg sidder og skriver denne artikel, så har jeg bemærket, at jeg har modtaget en del spam-mails, der prøver at lokke penge eller kodeord ud af mig. Det er vigtigt at være opmærksom på, at folk hele tiden prøver at snyde dig online, og hvis din adgangskodesikkerhed ikke er god nok, så er løbet snart kørt. Ondsindede mennesker prøver hele tiden at gætte din adgangskode ved at køre et program, der kører alle mulige adgangskoder igennem indtil de har gættet din adgangskode. Det er vildt, men det sker faktisk lige nu. Ikke nødvendigvis med dine konti, men med en eller andens konti.

Hvordan beskytter jeg mig så?

Du kan beskytte dig mod disse former for angreb ved at have en god adgangskode. Problemet er bare, at man ikke kan have en god adgangskode alle steder uden at have den samme eller nærmest den samme adgangskode alle steder. Det er her at en password manager kommer ind i spillet. Denne kan hjælpe dig med at holde styr på dine adgangskoder, så du blot skal huske én “master password” adgangskode, som låser de andre op. På det danske marked findes der en række forskellige, og man kan finde de bedste ved at læse her: https://yip.dk/password-manager/.

Tip: Slå 2FA til

Hvis du har muligheden for at slå 2FA til, så bør du virkelig gøre det. Man skal ikke bare kende din adgangskode, men man skal også have din telefon i hånden for at logge ind, hvis det er slået til. Det er meget sjældent, at man bryder ind i konti med 2FA, hvorfor du bør slå det til med det samme. Nogle password managers anbefaler det også med det samme, hvis de opdager, at du ikke har slået det til.

Læs mere

Hvis denne artikel var interessant for dig, så anbefaler jeg, at du læser mere om bloggen om diverse emner, som vi skriver om. Se alle vores artikler her. Indlægget her er skrevet af en fiktiv person.