At sende penge til udlandet kan være meget dyrt på grund af forskellige ting – men det kan være nødvendigt at foretage overførslen alligevel. Mange står i denne situation, og vi vil gerne hjælpe dem med at sende penge til udlandet på en meget billigere måde.

De danske banker tager mange flere penge for overførsler til udlandet end de udenlandske banker. Vi skal faktisk ikke så langt væk, før vi kan se forskellene. Tager vi et kig på tyske banker, så er det langt billigere at sende penge fra Tyskland til et tredjeland end fra Danmark. Det er vildt.

Så meget koster det

Det er svært at sige, hvad det koster. Der er næsten 200 lande i verden, og de har meget forskellige systemer. Generelt kan man dog sige, at det koster for meget for de fleste. Laver man en overførsel med SEPA, så er det overkommeligt, fordi man skal betale 20-30 kroner for selve overførslen, og så op til et par procent for at veksle til Euro. Skal man ud for EU, så bliver det mere problematisk og dyrt. Man kan komme ud for at betale tocifrede procenter for at få lov til at sende penge, og det er ikke optimalt.

Hjemmesiden https://overfoersel.dk/ hjælper danskerne med at sammenligne priser på overførsler til udlandet – uanset hvor man skal sende pengene hen. Det er fordelagtigt at anvende sådan en hjemmeside, fordi så sparer man penge, og så får modtageren endnu flere penge end andre steder. Det er penge, modtageren nok har meget brug for.

Hvis pengene skal komme som kontanter

Vi er klar over, at modtageren måske vil have kontanter i stedet for penge på sin konto. Dette kan man også sammenligne på den ovenstående hjemmeside. Man kunne dog overveje at anvende noget som bitcoin til at sende penge til udlandet, fordi der skal man ikke have en bankkonto.