Det er nemt at starte sin egen virksomhed, hvis man bor i Danmark. Hvad der desværre ikke er så nemt, det er at få en konto til denne virksomhed. En del tror desværre, at de bare kan anvende deres personlige konti til at modtage penge på vegne af deres virksomhed. Vi kan lige så godt bekræfte, at dette ikke er tilfældet. Har du en enkeltmandsvirksomhed, så kan reglerne dog godt være lidt anderledes – dem kommenterer vi slet ikke på i denne artikel. Har du derfor sådan en, så skal du vide, at denne artikel ikke kommer ind på det.

Udfordringen

Læser man det ovenstående uden at sætte sig ind i situationen på markedet i Danmark, så kan man godt tro, at det er meget usandsynligt, at man ikke kan få en konto på en nem måde til sin virksomhed. Er man privatperson, kan man bare oprette en direkte på nettet med NemID, og så er den klaret. Få dage efter dukker der et kreditkort tilknyttet til din konto op på din folkeregisteradresse, og så skal du aldrig have kontakt til banken igen – med mindre du selv ønsker det selvfølgelig.

Skal du derimod oprette en konto til din virksomhed, så skal du udfylde alle mulige formularer, underskrive en række forskellige dokumenter, og så skal du også svare på en række spørgsmål. Processen kan være lidt forskellig fra branche til branche. Nogle brancher er mere “risikable” for bankerne, og derfor er processen meget lang. Har du en simpel virksomhed, så kan du få en erhvervskonto oprettet på et par uger. Et par uger uden at kunne modtage betalinger er dog meget lang tid, og dette er et problem. Bankerne har også ret til at afvise dig som kunde, og du er dermed ikke garanteret nogen konto nogen steder. Tjekker man forskellige fora på Facebook, så kan man se, at folk er blevet afvist af alle banker, og de kan derfor ikke rigtigt drive forretning med en dansk erhvervskonto.

Er du interesseret i at få en erhvervskonto til din virksomhed, så bør du læse mere på denne hjemmeside: https://erhvervskontopris.dk/.