Du tænker måske ikke over det til hverdag, men dyrene i naturen kan faktisk have en praktisk funktioner for dig. Og det er i mange tilfælde dyr, de fleste ønsker at komme af med. Derfor bør du tænke en ekstra gang, næste gang du skal til at slå et lille uskyldigt dyr ihjel. Måske det faktisk kan vise sig at være til stor gavn og hjælp for dig – i lige så høj grad så du slipper for mange andre smådyr.

Korsedderkoppen laver spin der fanger myg

Korsedderkoppen er et lille dyr med meget stor effekt. Når de fleste bare hører om edderkopper, gyser de ved tanken. Edderkopper er et af de dyr, der er mindst velkommen i de flestes hjem. Heldigvis er korsedderkopper et udendørs dyr, der ikke bryder sig om at være indenfor.

Næste gang du ser en korsedderkop ude foran dit vindue, skal du absolut ikke skynde dig at fjerne den. Grunden til at den placerer sig netop i dit vindue er, at den er så klog, at den ved, at mange andre flyvende insekter tror, at de kan flyve i retningen. De ender altså med at blive fanget i edderkoppens spind. Og her snakker vi altså en masse myg, som bliver hapset og spist, og som derfor ikke ender med at genere dig.

Sølvfisken kan fortælle dig om tilstanden på dit badeværelse

Hvis du allerede ud fra overskriften er blevet nysgerrig, så læs mere her om sølvfisken. Det er et lille mærkeligt dyr, de fleste har oplevet vimse rundt på badeværelset eller andre steder i hjemmet. Den umiddelbare reaktion er at slå det ihjel.

Men sølvfisken er faktisk et godt og positivt tegn på, at tilstanden i forhold til luftfugtighed på dit badeværelse er ganske fornuftig. På den måde fungerer tilstedeværelsen af det lille kræ som noget godt og positivt.